Daniel Constantin: Investitorii chinezi au început să cumpere ferme de vaci în România

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Investitori chinezi sunt aproape de a prelua mai multe ferme în România, în special de vaci pentru lapte, dar şi ferme vegetale, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

“Vom avea vizita ministrului chinez al Agriculturii la sfârşitul lunii martie – începutul lunii aprilie. De la vizita primului ministru chinez, foarte mulţi investitori din China au bătut drumurile ţării şi sunt tranzacţii pe cale de a se încheia în perioada aceasta. Este vorba de achiziţie de ferme de vaci pentru lapte, achiziţie de unităţi de procesare a laptelui şi ferme vegetale”, a spus Daniel Constantin pentru Mediafax.

Daniel Constantin a adăugat că sunt investitori mari, unul dintre aceştia deţinând o fermă de 200.000 de vaci.

“Ca să înţelegeţi cam ce fel de investitori sunt interesaţi de agricultura din România. În România, o fermă foarte mare are câteva mii de capete. Ceea ce am punctat în discuţiile cu ei a fost nu că dorim doar să vindem fermele, ci să le şi dezvoltăm”, a precizat ministrul agriculturii.

Daniel Constantin crede că primul transport de vaci către China va pleca la sfârşitul lunii aprilie.

 “Interesul nostru nu este să ducem acolo efective matcă, ci să ducem produse, fie că vorbim de lapte, lapte praf etc.”, a arătat ministrul agriculturii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE