Daniel Constantin: Consultanţii pentru proiecte agricole vor fi acreditaţi, ca să nu “amăgească” fermierii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Consultanţii pentru proiecte agricole vor fi acreditaţi în acest an, pentru că foarte mulţi îşi făceau astfel de firme şi “amăgeau” fermierii mici, care ajungeau să plătească mai mult, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

“În luna mai vom avea 150 de milioane de euro, prima sesiune – suntem primul minister care deschide pachetul financiar 2014-2020. Avem câteva priorităţi, şi anume investiţii în utilajele agricole, investiţii în fermele de reproducţie, fermele de creştere, dar şi fermele de familie. Vom da pentru toţi fermierii mici, cei care nu au posibilitatea şi care probabil că au fost şi amăgiţi la un moment dat de consultanţi, vom da posibilitatea să aibă acces la proiecte tip, care pe lângă că sunt puse gratuit la dispoziţie vor beneficia şi de o garantare pentru cofinanţare de 80%”, a spus ministrul agriculturii.

Daniel Constantin a arătat că fermierii au fost “amăgiţi” câteodată de consultanţi şi au suportat costuri mari.

“Cred că este important să le punem la dispoziţie aceste proiecte tip, ca să nu mai cheltuie banii. Sigur că ei au acces la consultanţi, dar nu renunţ la ideea să acredităm consultanţii, cel puţin pe cei care lucrează pe zona de agricultură. (…) Unii consultanţi cereau fermierilor avansuri mai mari, comisionul nu era pe reuşită şi costurile, în general, erau mai mari. Acum oricine îşi poate face o firmă de consultanţă şi poate depune proiecte. Eu sper ca până la sfârşitul acestui an să începem şi să şi terminăm procesul de acreditare”, a mai spus ministrul agriculturii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE