Daniel Constantin: Infrastructura de irigaţii va fi reabilitată în totalitate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

 În Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, România are prevăzuţi  370 de milioane de euro pentru reabilitarea integrală a infrastructurii de irigaţii, a declarat joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

“Mai avem nevoie, pentru a reabilita toată infrastructura de irigaţii, de 370 de milioane de euro, şi ei se regăsesc în viitorul PNDR 2014-2020. Asociaţiile din domeniu sunt pregătite şi le transmit să pregătească documentele şi mi-aş dori ca într-un termen relativ scurt, de 2-3 ani, să facem deja investiţii în infrastructura secundară de irigaţii”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin la conferinţa Mediafax Talks about Agriculture.

Investiţiile ar elimina, potrivit ministrului, fluctuaţiile de preţuri la produse alimentare.

“Dacă vom reuşi să facem aceste lucruri sunt convins că nu vom mai fi aşa de dependenţi de vreme şi ne-am preocupa mai mult de cantitatea şi de calitatea produselor pe care le obinem”, a adăugat Daniel Constantin.

Ministerul Agriculturii a transmis în luna martie primul draft al PNDR 2014 – 2020 către serviciile specializate ale Comisiei Europene.

Finanţarea infrastructurii secundare de irigaţii a beneficiat în perioada de programare 2007 – 2013 de o alocare de 140 de milioane de euro, fiind contractate 139 de proiecte ale Organizaţiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI).

În PNDR 2014 – 2020, sectorul de irigaţii va avea o alocare net superioară, ceea ce va permite ca şi restul de 370 de Organizaţii să poată primii sprijin.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE