Cum sa gasesti cele mai bune solutii la cele mai mari provocari intampinate in mediul rural

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Desi pe retelele de socializare au devenit virale postari despre viata de la sat, aceasta din urma este departe de a fi idilica. Si acest puls nu il poti lua vazand fotografii in care totul pare perfect: animale hranite, ogoare cultivate, gradini cu straturi perfecte si case desprinse parca din povesti. Cei care traiesc la tara cunosc realitatea, una care este departe de a fi usoara. In acest sens, venim cu cateva recomandari si solutii pentru temerarii care locuiesc la tara.

 

Solutie pentru lipsa canalizarii

Daca nici localitatea in care tu locuiesti nu are canalizare, atunci o pomba submersibila si de drenaj reprezinta cea mai buna alternativa. In plus, avand o capacitate foarte mare, cu ajutorul ei vei reusi sa asiguri nu doar necesarul de apa pentru casa, ci si pentru animale, mai ales daca e vorba de bovine sau cabaline, care beau o cantitate insemnata de apa. Cu ajutorul acestui dispozitiv vei asigura transferul apei curate din puturi forate sau rezervoare pentru alimentarea cu apa a locuintei, dar si a grajdului, daca esti crescator de animale. In cazul in care esti cultivator, o pompa submersibila reprezinta o adevarata mana cereasca pentru sistemele de irigatii.

Alternativa pentru lipsa apei calde

In cazul in care nu ai inca o centrala termica, cel mai probabil iti lipseste si apa calda in timpul zilei. O optiune ar fi sa cumperi un boiler sau, mai simplu, un incalzitor de apa instant. In acest fel, vei avea apa fierbinte pentru spalarea vaselor, pentru prepararea mancarii si nu numai. Aceste solutii simple, la indemana oricui, nu necesita mari investitii si se amortizeaza in timp.

Surogat pentru lipsa centralei termice

In zilele noastre, mai ales daca nu exista disponibilitatea efectuarii unui credit bancar, o centrala termica reprezinta un lux sau, in orice caz, mai multe salarii cumulate. Achizitionarea uneia la mana a doua este riscanta, caci e vorba de un mecanism care trebuie sa fie sigur si sa functioneze ireprosabil. O alternativa clasica poate fi soba cu lemne. Mai ales daca e construita in perete, adica partile laterale sunt dispuse in incaperi diferite, soba nu consuma multe lemne si incalzeste in scurt timp toata casa. Asadar, nu ai de ce sa iti faci griji in aceasta privinta.

 

Rezolvare pentru absenta internetului

Nu mai e un secret ca in multe localitati din Romania nu exista acoperire de internet. O solutie viabila o reprezinta fie achizitionarea unui stick mobil si a unui amplificator de semnal, fie utilizarea functiei hotspot, prin care te conectezi prin telefonul mobil la un calculator sau laptop. In orice caz, este important sa stii ca pentru orice problema exista o rezolvare.

 

Chiar daca viata la sat este in perceptia unora idilica, perspectiva amplificata si de perioada de doua luni de izolare sociala, lucrurile sunt departe de a fi perfecte. Cu toate acestea, poti gasi solutii acolo unde ceilalti vad doar obstacole.

 

Sursa foto: unsplash.com

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE