Campania de depunere a cererilor APIA a ajuns la final. Ce pot face fermierii care nu au depus cererile la timp

Facebook
Twitter

APIA aduce la cunostinta opiniei publice faptul ca la data de 15 iunie 2020 s-a incheiat Campania de depunere fara penalitati a cererilor unice de plata aferenta anului 2020.

Astfel, in perioada 2 martie  – 15 iunie 2020 au fost depuse un numar de 826.964 cereri unice de plata pentru o suprafata de 9.814.937,86 hectare.

La o analiza comparativa a datelor, se observa ca fata de anul anterior numarul cererilor a scazut cu 17.307 cereri, in timp ce suprafata agricola a crescut cu 170.206 ha, ceea ce demonstreaza ca fermierii sunt tot mai constienti de importanta comasarii terenurilor pentru a creste productivitatea si competitivitatea pe piata.

Derulata in conditiile atipice impuse de raspandirea pe teritoriul Romaniei a epidemiei de Coronavirus, Campania 2020 de primire a cererilor unice de plata a debutat la data de 2 martie, iar in intervalul 6 aprilie 2020 – 15 iunie 2020 aceasta s-a desfasurat exclusiv in mediul online, pentru a proteja sanatatea salariatilor APIA si a beneficiarilor deopotriva.

Inca o data APIA a demonstrat ca este o institutie moderna, adaptata noilor tehnologii si ca profesionalismul, forta si unitatea echipei sunt cheia succesului, chiar si in circumstante fara precedent, fiind capabila sa se adapteze unor dificultati administrative exceptionale, iar fermierii romani au demonstrat ca sunt conectati la tehnologia actuala, care reprezinta viitorul unei agriculturi moderne.

Felicitari echipa APIA, felicitari dragi fermieri!

Precizam ca, in conformitate cu prevederile comunitare si nationale in vigoare, Campania de primire a cererilor unice de plata continua timp de 25 de zile, dupa data de 15 iunie 2020, cu aplicarea de penalitati de 1% pentru fiecare zi de intarziere.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE