Guvern, noua decizie privind ajutoarele de minimis. Ce modificari s-au adus

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Guvernul a adoptat o Hotarare care urmareste imbunatatirea procesului de depunere a documentelor aferente ajutoarelor de minimis pentru sectorul agricol si inlesnirea controalelor pe teren, astfel incat acestea sa se desfasoare intr-un termen cat mai scurt. 

In sedinta Guvernului din data de 7 mai 2020, a fost adoptata o Hotarare care completeaza HG nr. 248/2020, respectiv HG nr.108/2019 din domeniul ajutoarelor de minimis in sectorul agricol.

Completarea celor doua acte normative se impune pentru derularea in bune conditii a programelor in ceea ce priveste comunicarea dintre beneficiari si reprezentantii directiilor pentru agricultura judetene, prin mijloace de transmitere la distanta, precum si efectuarea cu operativitate a verificarilor in teren.

In acest sens, masurile aprobate astazi vizeaza rezolvarea cu celeritate a solicitarilor beneficiarilor si efectuarea verificarilor intr-un termen cat mai scurt de la notificarea acestora.

Prin actul normativ aprobat astazi schema de ajutor de minimis la tomate se completeaza astfel:

– comunicarea catre beneficiari a sumelor ramase sau potential de incasat se va realiza telefonic, prin fax sau in format electronic, prin e-mail, pentru solicitantii care depun cererea si documentele prin aceleasi mijloace de comunicare;

– in judetele in care exista peste 500 de cereri inregistrate in Registrul unic, responsabilii DAJ vor efectua cel putin una dintre cele doua verificari ale culturii, la inceputul rodirii sau la evaluarea productiei.

Totodata, prin actul normativ aprobat astazi schema de minimis pentru sustinerea productiei de usturoi se completeaza astfel:

-beneficiarii programului vor transmite la DAJ cererea de inscriere in program si documentele necesare accesarii ajutorului de minimis prin fax sau in format electronic prin e-mail, iar comunicarea de catre reprezentantii DAJ a sumelor ramase sau potential de incasat, se va realiza telefonic, prin fax sau in format electronic, prin e-mail.

Facem precizarea ca aceste modificari aprobate in Sedinta de Guvern nu au impact financiar.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE