Cum s-au cheltuit 15 miliarde de euro

Facebook
Twitter

Din 2003 și până în prezent, agricultura României a beneficiat de fonduri europene în valoare de 15 miliarde de euro.

„Din 2003 și până în 2013, chiar și în 2014, au intrat în România 15 miliarde de euro din fonduri de pre-aderare și din alte fonduri la care am avut acces. În anul 2003, când am avut acces la programul Sapard, și de aici și experiența pe care a dobândit-o MADR în gestionarea fondurilor europene, a intrat o sumă foarte mică, 6 milioane de euro, iar în anul 2004 circa 232 de milioane de euro. Am ajuns, însă, în 2013 să avem 2,7 miliarde de euro”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, la Realitatea TV.

Șeful de la Agricultură a precizat că anul trecut, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, exporturile de produse agroalimentare au depășit importurile. Având în vedere acest aspect, precum și bugetul alocat PNDR 2014-2020, ministrul le-a dat un sfat românilor.

„Am reușit pentru prima dată, după 20 de ani, să avem balanța cu produse agroalimentare pe pozitiv, adică să reușim să exportăm mai mult decât importăm. Aș vrea să vă dau un sfat și dumneavoastră și telespectatorilor: investiți în agricultură, este domeniul care are cea mai importantă sursă de finanțare din fonduri europene”, a subliniat ministrul Agriculturii.

Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 dispune de peste 10 miliarde de euro, din care mai mult de 8 miliarde vin de la Comisia Europeană. Prima sesiune de depunere de proiecte se va deschide pe 20 mai.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Pescuitul la caras: sfaturi esentiale

Bucuria pescuitului la caras consta intr-o combinatie de tehnica, rabdare si cunostinte. Pentru a-ti imbunatati experienta de pescuit la caras,

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE