Daniel Constantin: MADR va atrage fonduri europene de 2,9 miliarde de euro

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, azi, în plenul Camerei Deputaţilor, că Ministerul Agriculturii va atrage, în 2014, fonduri europene de 2,9 miliarde de euro, arătând că agricultura a mers bine şi are un potenţial de a merge foarte bine în continuare.

Daniel Constantin a afirmat că fondurile europene sunt principala sursă de finanţare pentru agricultură şi că în 2012 Ministerul Agriculturii a atras fonduri europene de 2,5 miliarde de euro, în 2013 – 2,7 miliarde de euro, iar în 2014 va atrage 2,9 miliarde de euro.

“Tratăm cu deosebită atenţie acest domeniu, pentru că agricultura cred că a mers bine şi are un potenţial de a merge foarte bine în continuare”, a afirmat Constantin, citat de Mediafax.

Ministrul Agriculturii a spus că în acest an pentru prima dată plăţile directe, subvenţiile în agricultură au fost plătite către fermieri înainte de campania agricolă de primăvară, arătând că Agenţia de Plăţi în Agricultură a plătit aproape 900 milioane de euro.

“În acest an am reuşit pentru prima dată ca plăţile directe, subvenţiile în agricultură să fie plătite înainte de campania de primăvară către fermieri. În numai trei luni de zile din acest an, agenţia de plăţi în agricultură a plătit aproape 900 milioane de euro”, a afirmat Constantin.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE