afir

Cum putem accesa sprijinul pentru dezvoltarea fermelor mici in valoare de 15.000 euro

Facebook
Twitter

Cererile de finantare privind sprijinul pentru dezvoltarea fermelor mici in valoare de 15.000 euro vor fi declarate eligibile doar daca indeplinesc criteriile de ,,scoring’’ ale programului si ating pragul minim de 15 puncte. Orice proiect care nu atinge acest prag va fi declarat neeligibil si nu se va putea incadra pentru finantare.

In cazul acestei masuri, pentru fiecare luna se va stabili un prag de calitate, iar daca proiectele depuse in acea luna vor avea un punctaj mai mic decat pragul de calitate aferent acelei luni, vor fi declarate neconforme. Pentru a intra in procesul de selectie, cererile trebuie depuse doar in luna aferenta pragului de calitate in care acestea se incadreaza.

In ceea ce priveste criteriile de eligibilitate pentru accesarea acestui sprijin, se vor acorda cele mai multe puncte (30), entitatilor cu statut de ferme de familie, care se incadreaza in dimensiunea fermelor mici si cu o valoare a productiei standard cuprinsa intre 4.000 si 11.999 euro S.O. Tot 30 de puncte se acorda si pentru proiectele implementate intr-o zona cu potential ridicat.

In ceea ce priveste sectorul de activitate, cel mai mare punctaj se acorda pentru legumicultura si cresterea de bovine, unde beneficiarii vor primi cate 15 puncte. Cele mai slab cotate din aceasta categorie sunt pomicultura (exceptand pepinierele pomicole) si cresterea de ovine/caprine, unde beneficiarii vor primi doar 10 puncte.

Absolventii unei facultati cu domeniu agricol, avantajati pentru aceasta masura

Din punct de vedere al nivelului de calificare al beneficiarilor in domeniul agricol, cel mai mare punctaj este acordat solicitantilor care sunt absolventi de studii superioare intr-un domeniu agricol, iar acestia vor fi notati cu 20 de puncte.

Solicitantii care au absolvit studii postliceale/liceale intr-un domeniu agricol vor fi notati cu 15 puncte, cei care au urmat un curs de calificare in domeniul agricol de minim Nivel I vor primi 10 puncte iar cei care detin dovada de absolvire a unor cursuri de initiere, instruire sau specializare in domeniul agricol vor primi 5 puncte.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE