Achim Irimescu, criticat dur in cazul Lactate Bradet!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fostul ministru al Economiei Andrei Gerea a declarat recent ca prin afirmatiille ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, referitoare la infectarea cu E.Coli a unor produse de la firma „Lactate Bradet” se incearca pasarea responsabilitatii „intr-un mod foarte mizerabil”, informeaza Mediafax.

Andrei Gerea a sustinut ca a vizitat firma „Lactate Bradet”, unde i s-a explicat ca procesul de productie nu permite contaminarea laptelui, de la pasteurizare pana la manipularea produsului, unde nu are loc contact direct cu angajatii.

„Pe fondul gafelor si bajbaielilor din acest scandal al bebelusilor, Guvernul Ciolos a gasit de cuviinta sa caute cu indarjire un Acar Paun si l-a gasit, iata, in aceasta ultima companie de lactate importanta din judet. (…) S-a decis inchiderea fabricii de lactate dupa ce a fost gasita bacteria E-coli intr-un lot de branza ce se afla intr-un supermarket, nu in fabrica. Este vorba despre branza vrac care pe tot traseul de la iesirea din fabrica pana cand a ajuns pe galantare se putea contamina cu aceasta bacterie. (…) Sunt profund revoltat ca actiunile iresponsabile ale unui ministru au dus la inchiderea chiar si temporara a fabricii, cu efecte foarte grave pentru producator. In locul lor, vom cumpara probabil produse fie din alta regiune, fie din import”, a afirmat Andrei Gerea, potrivit sursei citate.

Fostul ministru al Economiei a mai precizat ca in opinia sa „s-a incercat pasarea responsabilitatii intr-un mod foarte mizerabil”.

„Poate ca pe parcusul acelui lot de branza s-a intamplat ceva, dar modul in care au actionat, faptul ca au anuntat numele acestui producator inainte ca toate analizele sa fie finalizate, faptul ca au inchis fabrica si dupa aceea au facut analize – si asta la solicitarea producatorului- este anormal. Cred ca este obligatoriu ca parintii sa primeasca niste raspunsuri clare si cu dovezi, nu ca ministrii sa arunce vina pe cineva doar ca sa se spele pe maini de acest subiect. In cel mai rau caz, acea branza poate fi una dintre cauze, in niciun caz singura cauza, asa cum s-au grabit unii oficiali sa dea senzatia. S-a incercat pasarea responsabilitatii intr-un mod foarte mizerabil si cred ca acest subiect ii deranjeaza foarte mult pe acesti oameni care s-au cocosat in fruntea Romaniei. Sunt gestionari marunti, incapabili si cred ca acesti oameni trebuie sa se duca de unde au venit, ca de chemat nu i-a chemat nimeni”, a mai spus fostul ministru al Economiei.

Merita precizat de asemenea ca Andrei Gerea alaturi de Varujan Vosganian au degustat produsele firmei Lactate Bradet in cadrul unei conferinte de presa, avand totodata in spatele lor un afis al Aliantei ALDE.

Andrei Gerea si Varujan Vosganian

Varujan Vosganian si Andrei Gerea FOTO Mediafax 

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a explicat miercuri de ce a decis sa faca public numele producatorului din Arges, Lactate Bradet, dupa ce analizele preliminare ale ANSVSA au indicat prezenta bacteriei E.coli in produsele lactate ale firmei.

Patronul fabricii de Lactate Bradet, Marius Badea, a acceptat sa faca pentru StiriAgricole.ro, o serie de declaratii cu privire la analizele preliminare ale ANSVSA care au indicat prezenta bacteriei E.coli in produsele lactate ale firmei.

„Eu nu pot intelege de ce s-au facut corelatii intre cazul bebelusilor si fabrica pe care eu o administrez, avand in vedere ca nu exista pana in acest moment niste rezultate finale. Lotul a fost produs la data de 2 februarie, iar pe 22 februarie acesta a fost livrat. Cazurile cu bebelusii sunt din ianuarie. Eu, personal, consider ca nu este nicio problema la noi la fabrica. Astazi, la cererea presei, dupa conferinta am fost la fabrica si le-am aratat tuturor celor interesati ca nu este nicio problema. Riscurile de infectare sunt impinse catre zero. Chiar nu putem sa controlam mai mult decat controlam acum. Eu cred ca am fsot transparent si am incercat sa explic ca nu cred ca este de la noi. Cei de la ANSVSA au mai luat niste probe de la alte produse. Asteptam analiza finala pentru a vedea daca tulpina de E.coli este aceeasi cu cea care i-a ucis pe bebelusi”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Marius Badea, patronul fabricii Lactate Bradet.

Marius Badea a precizat de asemenea ca personalul respecta toate normele de igiena in vigoare, fiecare om avand manusi atunci cand atinge obictele din fabrica.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anutat recent va definitiva in zilele urmatoare rezultatele pe toate probele recoltate din alimente, in cazul de la Arges, dar ca se va indrepta cu verificarile si la mai multi furnizorii de lapte.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE