Credite de la BCR Leasing pentru afaceri la țară

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Banca Europeană de Investiții (BEI) extinde sprijinul pentru IMM-uri, întreprinderi cu capitalizare medie şi municipalităţi din România prin intermediul BCR Leasing.

BEI acordă BCR Leasing un împrumut de 15 milioane Euro pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), a întreprinderilor cu capitalizare medie şi a entităţilor publice din Romania care implementează proiecte în industrie, servicii şi infrastructură.  Împrumutul de 15 milioane de euro acordat BCR Leasing IFN S.A reprezintă o primă tranşă dintr-o linie de credit totală de 75 milioane de euro convenită cu BEI.

„În particular, IMM-urile vor fi sprijinite în activitatea de achiziţie, renovare sau extindere a activelor corporale (cu excepţia terenurilor), de investiţii în cercetare şi dezvoltare, de consolidare a retelelor de distribuţie pe pieţele naţionale sau pe alt pieţe din UE şi în acoperirea cerinţelor de capital de lucru pe termen mediu şi lung pentru finantarea activităţilor comerciale obişnuite. Entităţile din sectoarele publice care întreprind investiţii în infrastructură la scară mică şi medie sau investiţii comunitare sustenabile vor fi eligibile pentru a beneficia de asistenţă în scopul îmbunătăţirii serviciilor publice în domeniul transportului, energiei, deşeurilor, telecomunicaţiilor, apei, sănătăţii,educaţiei şi locuinţelor sociale”, se arată într-un comunicat remis de BCR.

Împrumutul EIB către BCR Leasing este acordat în baza Planului Comun IFI pentru Dezvoltare în Europa Centrală şi de Sud-Est, care este destinat să îmbunătăţească accesul la finanţări pe termen lung pentru IMM-urile din Europa în vederea ameliorării efectelor crizei financiare.

Banca Europeană pentru Investiţii este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene şi este deţinută de Statele Membre UE. BEI oferă finanţări pe termen lung pentru investiţii solide pentru a contribui la atingerea obiectivelor UE.

BCR LEASING IFN, membră a grupului Băncii Comerciale Române, este parte a ERSTE Group, şi oferă o gamă completă de servicii de leasing financiar pentru achiziţia de active durabile, respectiv autovehicule (automobile, autoutilitare, flote)şi echipamente (utilaje industriale, utilaje agricole, echipamente medicale, software şi IT etc.).

Banca Comercială Română (BCR –Romanian Commercial Bank), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând activitătile bancare universale (retail, corporate şi investiţii, trezorerie şi pieţe de capital), şi acoperind societăţi specializate care acţionează pe piaţa de leasing şi în managementul activelor, pensii private, bănci de locuinţe şi mobile banking.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE