CEC Bank și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) au semnat Convenția de Colaborare în cadrul Programului de Garantare a Creditelor pentru IMM.

Drept urmare, CEC Bank va beneficia în următorii doi ani de un plafon al garanțiilor în valoare de aproximativ 260 milioane lei, prin care clienții IMM vor putea accesa credite de peste 520 milioane lei în condiții avantajoase de costuri și garantare.

Condiții de acordare a creditelor pentru IMM

IMM-urile cu cel puțin 3 ani de la înființare vor putea contracta de la CEC Bank linii de credit în lei pentru finanțarea capitalului de lucru de până la 5 milioane lei, pe o perioadă de cel mult 24 luni, cu posibilitatea prelungirii cu maximum 12 luni.  Facilitatea poate fi garantată de stat prin FNGCIMM într-un procent de maximum 50% din valoarea creditului.

Costurile aferente sunt compuse din dobânda ROBOR 3M + 2,5% p.a., comisionul de gestiune în valoare de 0,04% p.a. aplicabil lunar la valoarea inițiala a liniei de credit și comision de evaluare a garanțiilor.