Garanții de până la 80% la creditele accesate de crescătorii de bovine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Parteneriatul dintre Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici și Mijlocii SA-IFN (FNGCIMM), Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură  (APIA) și băncile comerciale a fost consolidat prin semnarea unor noi convenții de garantare ce vor permite facilitarea accesului la finanțare pentru beneficiarii plăților naționale directe complementare în sectorul zootehnic la specia bovine 2013 și pentru beneficiarii măsurii 215 – Plăți privind bunăstarea animalelor – păsări (anul II de angajament).

În baza noilor convenții semnate de FNGCIMM cu Banca Transilvania și Unicredit Țiriac Bank, se vor garanta, la solicitarea finanțatorului, finanțările acordate în procent de până la 80% din valoare.

Beneficiarii, IMM-uri definite conform legii, trebuie să se încadreze în criteriile de eligibilitate ale finanţatorului, să deţină adeverinţele emise de APIA, să nu se afle în dificultate financiară în sensul prevederilor Comunicării Comisiei Europene privind orientările comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea şi restructurarea întreprinderilor în dificultate şi să nu beneficieze de garanţii de la alte Fonduri de garantare pentru finanțarea accesată.

Pentru garanţia acordată se plăteşte anual un singur comision de garantare, calculat pe baza ratingului atribuit de instituţia finanţatoare în funcţie de suma efectiv garantată, în conformitate cu pct. 3.3. din Comunicarea Comisiei Europene şi Ordinul Ministrului nr. 40/2009 – MADR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE