Intesa Sanpaolo Bank extinde acordul cu APIA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Intesa Sanpaolo Bank şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au semnat două noi convenţii pentru continuarea finanţării  beneficiarilor programelor derulate prin APIA.

În urma acestor demersuri, Intesa Sanpaolo Bank oferă şi anul acesta credite pentru finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic la speciile de bovine şi ovine/caprine, cât şi către beneficiarii Masurii 215 – Plăţi privind Bunăstarea animalelor – păsări şi porcine.

Finanţările sunt acordate în lei şi sunt în sumă de până la 90% din suma calculată pe baza adeverinţelor eliberate de către APIA. Beneficiarii acestor credite APIA pot fi persoanele juridice, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale, cât şi persoanele fizice ce deţin Adeverinţe de Înregistrare Fermier emise de APIA şi care respectă condiţiile de eligibilitate specifice produsului.

Pentru acest credit garanţia principală o reprezintă sumele care urmează a fi încasate de fermieri de la APIA şi care vor constitui principala sursa de rambursare a creditului. Atât creditulul acordat, cât şi contravaloarea dobânzilor şi comisioanelor urmează a fi restituite băncii la momentul încasării sumelor de la APIA.

Din portofoliul Intesa Sanpaolo Bank fac parte și creditele pentru activitatea curentă (linia de credit “Recolta”, creditul agricol de primăvară sau de toamnă, alte credite acordate în parteneriat cu APIA şi FGCR), precum și credite de investiţii pentru achiziţia de teren agricol, de maşini şi echipamente agricole, de sisteme de irigatii sau de co-finanţare a proiectelor din fonduri structurale derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Pentru aceste produse, clienţii au la dispoziţie modalitati de rambursare flexibile, ţinând cont de sezonalitatea specifică domeniului agricol şi pot beneficia de garanţia Fondul de Garantare a Creditului Rural şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE