Controale inainte de 1 mai. Amenzi de peste 500.000 de lei

Facebook
Twitter

Inspectorii din cadrul ANSVSA au aplicat 86 de amenzi, in valoare totala de 524.500 de lei, in timpul actiunilor de control derulate la nivel national, in perioada din preajma sarbatorii de 1 mai, arata datele ANSVSA.

Totodata, in urma controalelor au fost emise doua ordonante privind suspendarea temporara a activitatii si a fost confiscata si denaturata cantitatea de 127.43 kg de produse alimentare.

Potrivit ANSVSA, in 29 aprilie au fost controlate 579 de unitati, dintre care 292 de unitati de alimentatie publica, 30 de pensiuni turistice, 10 unitati de catering, 30 unitati de cofetarie/patiserie, 25 de laboratoare de cofetarie, 34 de unitati tip supermarket/hipermarket, 86 de magazine alimentare si 74 de alte tipuri de unitati.

Citeste si: Uleiul de consum, rationalizat in Marea Britanie. Ce a stat la baza deciziei?

Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au controlat conditiile de igiena in care sunt receptionate, depozitate, preparate si valorificate diverse sortimente de produse alimentare si preparate culinare destinate consumului uman.

Printre neconformitatile constatate si sanctionate de inspectorii sanitari-veterinari se numara: nerespectarea normelor privind conditiile de depozitare, etichetare, ambalare si manipulare a produselor alimentare; nerespectarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind intretinerea spatiilor de prelucrare, depozitare si de valorificare a produselor alimentare, precum si a instalatiilor, utilajelor si a ustensilelor de lucru folosite si incalcarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind demonstrarea trasabilitatii produselor si lipsa programelor de autocontrol in cadrul unitatilor.

Controalele cu aceasta tematica se desfasoara pana pe data de 1 mai inclusiv. Rezultatele acestor verificari vor fi facute publice dupa centralizarea datelor finale, a precizat ANSVSA.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE