Ministerul Agriculturii anunta controale ample, inainte de Paste

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Inspectori delegati de Ministerul Agriculturii desfasoara ample actiuni de control, la nivel national, in colaborare cu ANPC si ANAF. Scopul controalelor este verificarea produselor agroalimentare, in preajma sarbatorilor Pascale.

“Sunt un sustinator al produselor romanesti autentice si ii indemn de fiecare data pe romani sa sprijine producatorii autohtoni alegand alimentele si produsele de calitate, obtinute pe plan local.

Totodata, trebuie sa descurajam orice fel de actiune speculativa a celor care incearca sa profite nedrept in aceasta perioada in care oamenii se pregatesc pentru Sarbatoarea Invierii Domnului.

Citeste si: Recolte mai slabe, estimate pentru acest an. Cat de mari vor fi scaderile?

De aceea, am dispus intensificarea controalelor mixte, pentru a ne asigura ca pe mesele romanilor ajung alimente de calitate si care respecta standardele de comercializare”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Actiunile de control, identificare si sanctionare a neregulilor constatate, desfasurate la nivel national, incepand cu 15 aprilie, vizeaza verificarea conformitatii produselor agroalimentare cu standardele de comercializare, a provenientei acestora, precum si combaterea unor fenomene ilicite, dar si existenta documentelor care sa ateste provenienta alimentelor supuse comercializarii (facturi fiscale, certificate de conformitate pentru produsele provenite din import, certificate de producator conforme, atestat producator, in cazul persoanelor fizice s.a.).

De asemenea, inspectorii vor verifica etichetarea corecta a loturilor de legume si fructe expuse spre comercializare si indeosebi a mentionarii categoriei de calitate si a provenientei (tara de origine) si vor urmari combaterea unor fenomene ilicite existente pe filiera comercializarii en-detail si en-gros.

Echipele mixte de control efectueaza actiuni de verificare la operatorii economici – distribuitori, comercianti, importatori, piete, magazine si, dupa caz, la producatori, in baza atributiilor prevazute in legislatia specifica.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE