ANSVSA, controale ale comerciantilor. Amenzi de peste 400.000 de lei

Facebook
Twitter

Inspectorii ANSVSA, care activeaza in cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2022”, in prima saptamana de activitate, au verificat 200 de unitati de alimentatie publica si de vanzare cu amanuntul de pe litoral.

Cu prilejul acestor controale, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au oferit si consiliere operatorilor economici verificati.

Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, constatate cu ocazia controalelor, au fost aplicate 50 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 443.600 de lei.

Citeste si: MADR: se amana termenele pentru constatarea suprafetelor afectate de seceta. Care este motivul?

De asemenea, a fost confiscata si o cantitate de 149 de kg de produse alimentare improprii consumului uman (carne materie prima, produse finite), care au fost dirijate catre unitati de neutralizare.

S-au stabilit termene de remediere ale neconformitatilor constatate si termene de recontrol pentru verificarea corectarii acestora.

Dintre principalele nereguli constatate, mentionam:

  • comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor;
  • ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, precum si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei in vigoare;
  • conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie;
  • depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare;

 Medicii veterinari din cadrul ”Comandamentului Sezon Estival 2022”desfasoara actiuni de control oficial in toate statiunile de pe litoralul Marii Negre, in echipe mixte, dar si in parteneriat cu alte institutii ale statului cu atributii de control.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), prin intermediul Directiei din Constanta, pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al ”Comandamentului Sezon Estival 2022”: 0786 577 007, unde se pot face sesizari sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor. Acest numar functioneaza in paralel cu numarul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.

Unitatile aflate pe litoralul romanesc sunt supravegheate si verificate de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2022.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE