Comisia Europeana propune cresterea alocarii financiare pentru agricultura incepand cu anul viitor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisia Europeana propune alocarea mai multor bani pentru agricultura si pescuit in viitorul buget UE, iar in propunerea facuta se regasesc o serie de categorii care vor putea beneficia de o majorare a bugetelor.

Astfel, in propunerea privind PAC 2021-2027, Comisia va majora bugetele aferente Politicii Agricole Comune cu 9 miliarde de euro, dintre care: 4 miliarde pentru Fondul european de garantare agricola, 5 miliarde de euro pentru Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala si 500 de milioane de euro pentru Fondul european pentru pescuit si afaceri maritime.

De asemenea, va fi pusa la dispozitie si o suma suplimentara, de 15 miliarde de euro, destinata dezvoltarii rurale in cadrul instrumentului „UE-noua generatie”, pentru sprijinirea zonelor rurale ce au un rol vital in realizarea tranzitiei verzi si indeplinirea obiectivelor UE cu privire la clima si mediu.

Comisia Europeana a propus saptamana trecuta un program de relansare economica (dupa criza coronavirusului) in valoare de 750 de miliarde de euro, care sa suplimenteze CFM 2021-2027, preconizat a se ridica la 1.100 de miliarde de euro.

In propunerea initiala pentru viitorul buget al UE, prezentata in urma cu circa doi ani, Comisia Europeana a diminuat sumele alocate PAC.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE