Comisia Europeana, o noua alocare de fonduri pentru agricultura romaneasca

Facebook
Twitter

Romania a primit de la Comisia Europeana 35,6 milioane de euro, reprezentand o rambursare  a sumelor utilizate de la bugetul de stat in luna martie 2020, in contul subventiilor pe suprafata aferente anului 2019, informeaza Ministerul Agriculturii.

„In data de 6 mai a.c., Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a incasat in contul deschis in Banca Nationala a Romaniei suma de 35,6 milioane euro, reprezentand rambursarea de la Comisia Europeana din Fondul European de Garantare Agricola, a sumelor utilizate de la bugetul de stat de catre APIA in luna martie 2020 pentru acordarea schemelor de plati directe corespunzatoare anului de cerere 2019″, se arata intr-o informare a ministerului.

Cati bani a primit agricultura romaneasca de la UE in acest an

Pana la aceasta data, Comisia Europeana a rambursat Romaniei 2 miliarde de euro, aferente sumelor alocate de la bugetul de stat pentru platile directe in agricultura, a a mai anuntat MADR intr-o comunicare anterioara.

In anul 2019, la APIA au fost depuse peste 846.600 de cereri de unice de plata, pentru o suprafata de aproximativ 9,6 milioane de hectare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE