Comisia Europeana, crestere de peste 10% a fondurilor europene acordate Romaniei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a prezentat propunerea CE pentru perioada 2021-2026, care vizeaza o crestere de 10% a fondurilor europene acordate agriculturii romanesti, noteaza Mediafax.

„Este un moment in care si Guvernul, si autoritatile locale, trebuie sa se pregateasca in paralel si cu proiecte pentru viitoarea perioada de programare 2021 – 2027. Comisia a facut propunerea pentru viitorul buget, este in analiza Parlamentului European si a Consiliului European, ca si colegislatori. Sper ca propunerea Comisiei sa ramana asa cum este acum, unde politica de coeziune are per ansamblu 373 de miliarde de euro pentru aceasta perioada 2021 – 2027. Pentru prima data in istoria Uniunii Europene, e portofoliul cu cea mai mare suma alocata, iar Romania, alaturi de Bulgaria si Grecia, au ca propunere in propunerea Comisiei o crestere de peste 10% fata de fondurile pe care le avem acum”, a spus Corina Cretu.

Cretu: „este necesar sa valorificam la maximum acesti bani”

Comisarul european a adaugat, apoi, ca spera ca vom invata din greseli, pe care fiecare stat le-a facut la inceputul perioade de guvernare, iar astfel vom valorifica la maximum acesti bani.

Comisarul european Corina Cretu s-a intalnit cu reprezentanti ai administratiei locale si judetene, in Alba, iar apoi a vizitat proiectele cu finantare europeana din Cetatea Alba Carolina.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE