septembrie 30, 2022

Cine a reprezentat Romania la Forumul Global pentru Agricultura de la Berlin

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Secretarul general al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Constantin Ilie Aprodu, a participat, in 20 ianuarie 2018, la cea de-a 10 a editie a Forumului Global pentru Agricultura si Alimentatie cu tema ”Modelarea viitorului productiei animale – de o maniera durabila, responsabila si eficace”, desfasurata la Berlin, Germania.

Pe parcursul sesiunii plenare a Conferintei Ministrilor Agriculturii, a fost convenita declaratia privind Modelarea viitorului zootehniei intr-un mod durabil si au fost stabilite caile de urmat, astfel incat sa poata fi indeplinite Obiectivele de Dezvoltare Durabila.

Declaratia a fost adoptată prin aclamatie de către țările participante si constituie, pentru organizatiile internationale FAO si OIE, un document de programare viitoare a masurilor necesare a fi realizate (pentru indeplinirea obiectivelor stipulate).

La invitatia ministrilor agriculturii din Germania (tara gazda) si din Bulgaria (tara partenera a expozitiei ”Saptamana Verde”), care detine si Presedintia rotativa a Consiliului UE de la 1 ianuarie 2018, Secretarul general Constantin Ilie Aprodu a participat, impreuna cu Excelenta Sa domnul Ambasador Emil Hurezeanu, ambasadorul Romaniei in Republica Federala Germania, la receptia oferita invitatilor straini.

La aceasta au fost prezenti o parte dintre ministrii agriculturii din statele participante, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil HOGAN, oficiali ai FAO, OIE și OMC, europarlamentari, parlamentari germani, precum si alti ambasadori acreditati in Germania.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE