China reia procedurile de avizare pentru exporturile de produse agroalimentare româneşti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

China reia procedurile de avizare pentru exporturile de produse agroalimentare româneşti, fiind depăşită etapa suspiciunilor cu privire la “boala vacii nebune”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea, după întâlnirea cu omologul său chinez, Zhang Gaoli, aflat la Bucureşti.

Procedurile pentru exporturile de carne de bovine, porc şi pui vor fi accelerate, autorităţile române sperând ca etapa de evaluare să fie finalizată într-un interval de o lună.

Potrivit lui Dragnea, partea chineză a formulat noi solicitări de exporturi româneşti de lucernă, grâu, porumb şi floarea-soarelui, arătându-şi interesul şi pentru înfiinţării unor culturi de viţă de vie în China.

La rândul său, partea română s-a arătat interesată de o colaborare în vederea aclimatizării unor plante medicinale tradiţionale din China.

Dragnea a precizat că, în luna octombrie, ministrul Agriculturii din China va organiza la Bucureşti, împreună cu omologul român, o reuniune regională în domeniul agricol.

România a primit recent din partea Organizaţiei Internaţionale pentru Epizootii certificatul prin care i se recunoaşte statutul de ţară cu risc neglijabil pentru “boala vacii nebune”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE