ANSVSA vrea să extindă exporturile de produse agroalimentare în Egipt

Facebook
Twitter

ANSVSA face demersuri pentru extinderea exporturilor de produse agroalimentare în statele regiunii MENA, respectiv Egipt, Tunisia şi Palestina.

În acest context, o delegaţie de specialişti ai ANSVSA, condusă de preşedintele Autorităţii, dr. Vladimir Mănăstireanu, efectuează, în perioada 15-19 septembrie, o vizită de lucru în Republica Arabă Egipt.

Președintele ANSVSA, Vladimir Mănăstrireanu, s-a întâlnit cu Ussama Salim, şeful serviciilor veterinare din Egipt şi cu reprezentanţi ai sectorului privat din această ţară, care sunt interesaţi să importe din România animale vii şi produse agroalimentare.

„Cu acest prilej, a fost discutat şi agreat un cadru general al certificatelor sanitare veterinare necesare demarării exporturilor de bovine şi ovine vii, carne şi produse din carne provenite de la acestea şi lapte. Tot în acest cadru, a fost semnat un Memorandum de Înţelegere pentru întărirea  şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale de cooperare în domeniul sanitar veterinar şi al siguranţei alimentelor şi un Plan de acţiuni prin care ANSVSA sprijină serviciile sanitare veterinare din Egipt în implementarea standardelor sanitare şi fitosanitare”, a informat ANSVSA.

Cei doi oficiali au discutat despre posibilitatea derulării de proiecte bilaterale care să sprijine autorităţile egiptene să atingă cerinţele stabilite ca priorităţi de către Uniunea Europeană. În acest sens, oficialii din cele două ţări au semnat un proiect care urmăreşte cooperarea şi schimbul de experienţă în domeniul epidemiologiei şi al analizei de risc.

Totodată, ANSVSA va sprijini Republica Moldova, în vederea demarării exportului de animale vii, legume şi fructe în Egipt.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE