Cele mai frumoase grădini din Europa

Facebook
Twitter

În ciuda evoluției societății spre modern, industrial și tehnologie, oamenii s-au bucurat întotdeauna de conexiunea cu natura. Nu întâmplător, și astăzi sunt foarte căutate destinațiile turistice din inima naturii, inclusiv din zone îndepărtate de civilizație, unde intervenția omului nu este resimțită.

Pentru că nu oricând sunt posibile călătoriile spre astfel de locuri, oamenii au simțit nevoia de a dezvolta în marile orașe spații verzi deosebite – parcuri, grădini publice și grădini botanice.

VIDEO:

Spre deosebire de simplele grădini din curtea caselor, astfel de grădini de dimensiuni și complexitate cu totul deosebite permit multor persoane să petreacă acolo timp pentru relaxare, meditație, chiar acțiuni creative.

Există în Europa multe asemenea spații naturale devenite grădini publice, care pot fi vizitate de turiști pentru fotografii de excepție, dar mai ales pentru o stare interioară aparte, tocmai prin explorarea relației cu natura.

Câmpurile cu lalele din Olanda

Una dintre cele mai impresionante grădini din Europa este Keukenhof din Lisse, Țările de Jos (Olanda), la jumătatea distanței dintre Amsterdam și Haga. Este cunoscută drept Grădina Europei, fiind cea mai mare grădină de flori din lume. Farmecul lalelelor îi cucerește pe vizitatori – aici se plantează anual șapte milioane de bulbi de flori proveniți de la 100 de companii floricole olandeze. Pentru ca priveliștea să fie unică, florile sunt aranjate în diverse tipare. Câmpurile pline cu flori colorate (inclusiv narcise și zambile) se pot vizita în toată splendoarea lor în perioada martie – mai.

VIDEO:

Grădinile de la Versailles – rafinament franțuzesc

Cel puțin după denumire, Grădinile de la Versailles sunt cele mai celebre. Spațiul reprezintă zona de lângă Palatul Versailles și se întinde pe o suprafață de nu mai puțin de 800 de hectare.

Grădină franceză clasică, se remarcă prin ordine și simetrie, valori clasice. Totuși, fiind vorba despre un spațiu atât de întins, există diverse zone care pot fi vizitate și admirate, fiecare cu specificul său. Sculpturile și fântânile din Grădinile de la Versailles datează de pe vremea lui Ludovic al XIV-lea.

Nu întâmplător, Grădinile Versailles au fost incluse în Patrimoniului Mondial UNESCO, împreună cu palatul în sine și au fost locație de filmare în numeroase filme, unele foarte celebre, precum Midnight in Paris (2011), Marie Antoinette (2006) sau A Little Romance (1979). Până și în industria de jocuri online grădinile și palatul de la Versailles s-au dovedit a fi un atu. Sunt peste zece mii de jocuri de cazino la ora actuală, însă în România cele mai accesate sloturi online sunt cele dezvoltate de EGT, iar Versailles Gold este în topul colecției, alături de jocuri precum Burning Hot sau Shining Crown.

VIDEO:

Grădini de excepție sunt și în Italia sau Irlanda

Aproape de Roma, în Italia, Grădinile Villa d’Este din Tivoli reprezintă un exemplu perfect pentru perioada renascentistă italiană. Villa d’Este este o vilă din secolul al XVI-lea, renumită pentru grădina cu o abundență impresionantă de fântâni. Acum, Villa d’Este este un muzeu de stat italian și este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Powerscourt Estate and Gardens, Enniskerry, Irlanda prezintă grădini care se întind pe 19 hectare plus un castel ce datează din secolul al XIII-lea. Unele grădini au fost amenajate însă mai recent în raport cu istoricul proprietății – mai exact în secolul al XIX-lea, după ce Mervyn Wingfield, al șaptelea viconte de Powerscourt, a moștenit acest spațiu. Se pare că acesta s-a inspirat inclusiv din modul de amenajare pe care l-a observat la Grădinile de la Versailles. Proprietatea cuprinde acum o grădină japoneză, o grădină italiană și alte zone cu specific, inspirate din diverse zone ale lumii.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE