Ce piete de desfacere vrea ministrul Agriculturii sa deschida pentru fermierii romani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, intentioneaza sa deschida noi piete de export pentru fermierii romani, in special pentru cei care lucreaza in domeniul zootehnic. Principalele tinte sunt Turcia, Japonia si Coreea de Sud.

„Unul dintre principalele mele obiective a fost sa deschid pietele de export pentru agriculturi. Am avut o multime de deplasari in strainatate, si, de asemenea, am invitat numerori oficiali din tari terte sa ne viziteze. La inceputul lunii aprilie, am deschis piata pe Iordania, unde am exportat deja in acest an 1,1 milioane de ovine. Pana la sfarsitul anului cred ca vorm reusi sa exportam 1,3 mil. de ovine. De asemenea, am deschis si piata din Turcia, pentru ca ani de zile acest stat nu ne-a permis nici macar tranzitul cu carcase in camion, la bovine. Speram sa facem demersuri in acest sens si pentru ovine. Totodata, am deschis si piata european pentru porcul romanesc. Odata deschisa piata europeana, putem exporta si in tari terte. Am fost si in Statele Unite, am discutat cu ambasadorii Japoniei si cei din Coreea de Sud. E foarte important sa iesim cu produse cu valoare adaugata, sa nu mai exportam doar cereale sau produse primare cu valoare adaugata foarte redusa”, a declarat Achim Irimescu, la postul Digi24.

In primele sase luni ale acestui an, Romania a inregistrat un deficit de aproape 664 milioane de euro in comertul cu produse agroalimentare, acesta fiind de peste trei ori mai mare fata de nivelul inregistrat in aceeasi perioada din 2015, conform datelor MADR.

Pentru promovarea exporturilor de produse agro-alimentare romanesti, Ministerul Agriculturii si-a exprimat intentia de trimite mai multi atasati agricoli in tari precum Spania, Germania, Turcia, SUA, China, Rusia, Republica Moldova, Iordania, Egipt si Israel.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE