Ministrul Agriculturii: Suntem in discutii cu Iranul pentru extinderea exportului de ovine

Facebook
Twitter

Autoritatile romane se afla in prezent in tratative cu oficialii din Iran pentru a extinte exportul de ovine, a anuntat de curand ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, potrivit Agerpres.

„Este foarte important ca am redeschis piata turca si urmeaza sa mergem in Iran pentru discutii pentru extinderea exportului. Este foarte important sa popularizam comertul cu carne de oaie, nu doar cu animale, pentru ca aceasta carne, cea de oaie, este foarte sanatoasa si sa facem un program de promovare si pentru Uniunea Europeana, deoarece are un mare deficit de carne de ovina. Si nu e normal sa se importe carne de oaie din Noua Zeelanda, atata timp cat Romania a fost renumita in cresterea si valorificarea in acest domeniu zootehnic. Nu e normal nici ca in Romania sa se consume doar 2 kg de carne de oaie pe an, pe membru, fata de Islanda, unde cantitatea este de 22 de kg”, a declarat Achim Irimescu, potrivit sursei citate.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a participat, in 14 septembrie 2016, la „Targul anual de animale” din Vaideeni, judetul Valcea. Evenimentul, care a reunit asociatii de crescatori de animale din zece judete ale tarii, a fost organizat de Primaria Comunei Vaideeni, in colaborare cu Federatia Nationala a Crescatorilor de Ovine ROMOVIS, Asociatia judeteana a Crescatorilor de Ovine si Caprine Pastorul Miorita Constanta, Asociatia Crescatorilor de Ovine, Caprine si Taurine Ialomita si Asociatia Crescatorilor de Ovine si Caprine Giurgiu.

„Sper ca in anii viitori sa avem o organizare si mai buna in sectorul cresterii animalelor si sa reusim sa facem si o bursa de animale, sa ne aliniem la comertul modern, cel electronic. Imi doresc ca satul nostru sa redevina ce a fost odata in acest domeniu iar crescatorii nostri de ovine sa isi castige locul meritat la nivel european. Mi-as dori ca tot acel deficit de carne de ovine de la nivel european sa fie acoperit din productia romaneasca”, a declarat ministrul Achim Irimescu in cadrul evenimentului.

Referindu-se la cresterea animalelor in mediul rural, ministrul s-a declarat preocupat pentru identificarea de solutii pentru atragerea tinerilor catre satul romanesc, in asa fel incat acestia sa poata practica o meserie care le aduca un venit foarte bun.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE