Producatorii europeni de carne isi vor putea exporta mai usor produsele si in Hong Kong, dupa ce reprezentantii Comisiei Europene si cei ai regiunii autonome au ajuns la un acord privind schimbul de produse agroalimentare.

De curand, o delegatie condusa de Comisarul European pentru Agricultura, Phil Hogan, a ajuns la Hong Kong, pentru a discuta modul in care cele doua entitati ar putea colabora mai bine in domeniul exportului de produse agroalimentare.

Ambele parti au ajuns la un consens in ceea ce priveste masurile de simplificare a cerintelor de certificare pentru importurile din Uniunea Europeana. Pana de curand, oficialii din Hong Kong insistau ca produsele din carne importate sa fie nascute, crescute si sacrificate in statul exportator. In urma negocierilor, reprezentantii chinezi s-au aratat de acord sa accepte animalele din orice stat european care are dreptul sa exporte in Hong Kong.

„Sunt incantat ca am reusit sa punem capat acestui impediment de ordin comercial si ca am gasit in sfarsit o modalitate de a recunoaste eficienta transabilitatii din cadrul UE. Hong Kong este un partener comercial important si un partener de investitii major in Uniunea Europeana. Ne pastram interesul de a colabora mai strans cu Hong Kong-ul, acesta putand fi o poarta catre piata chineza”, a declarat Phil Hogan.

Volumul exporturilor de produse agroalimentare europene in Hong Kong se ridica la circa 4 miliarde de euro, aceasta fiind a 7-a cea mai importanta destinatie de export pentru produsele agroalimentare ale UE.

Comisarul European pentru Agricultura, Phil Hogan, urmeaza sa aiba in perioada imediat urmatoare o misiune comerciala si in Turcia.

Share on Facebook