septembrie 28, 2021

Ce crede Achim Irimescu despre impozitarea subventiilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fermierii romani sunt nevoiti in fiecare an sa plateasca impozite pe subventiile pe care le primesc de la Uniunea Europeana, in conditiile in care astfel de biruri nu exista in tarile comunitare. StiriAgricole.ro a scris de mai multe ori despre impozitarea subventiilor ca fiind o aberatie fiscala suportata de fermierii romani.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat recent ca va avea o discutie pe acest subiect cu ministrul Finantelor, Anca Dragu.

„Eu nu pot sa am o alta pozitie decat ceea ce spune Comisia Europeana asupra acestui subiect, si anume ca subventiile fermierilor nu sunt impozabile. Am speranta ca vom gasi o solutie la acesta problema, vom discuta si cu ministrul Finantelor”, a declarat Achim Irimescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Nu este prima data cand seful MADR recunoaste ca impozitarea subventiilor este una abuziva. Cu toate acestea, o masura concreta pentru eliminarea birului se lasa asteptata.

„Faptul ca va este solicitat acest impozit este total incorect. Subventiile europene nu sunt impozabile, e legislatie”, spunea in urma cu doua luni ministrul Agriculturii.

In perioada 2014-2020, Romania are la dispozitie aproximativ 20 de miliarde de euro, fonduri europene pentru agricultura, circa jumatate din aceasta suma reprezentand finantarea pentru platile directe.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE