Achim Irimescu anunta cati fermieri nu si-au primit deloc subventiile

Facebook
Twitter

Pana in prezent au mai ramas 6.400 de fermieri care nu si-au primit subventiile din cauza unor blocaje in sistem, interpretare eronata in detaliere initiala pentru cota de lapte sau din cauza problemelor pe transferul de exploatatie, a anuntat de curand ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, potrivit Agerpres.

„Din noiembrie si pana acum avem platite circa 2,51 miliarde de euro pe toate fondurile, din care numai APIA a achitat 2,1 miliarde de euro. Mai avem in jur de 6.400 de fermieri care nu si-au primit subventiile din cauza unor blocaje in sistem, interpretare eronata in detaliere initiala pentru cota de lapte sau din cauza problemelor pe transferul de exploatatie. In toate aceste situatii trebuie adaptat softul. Sunt si erori de aplicare pe fermier activ. Cei 6.400 de fermieri care mai sunt de platit sunt insa pe diverse scheme de plata, unul poate sa aiba de primit bani pe toate schemele”, a declarat Irimescu, pentru sursa citata.

De asemenea, seful MADR a precizat ca pana in 15 octombrie, termenul maxim de plata a subventiilor, vor fi rezolvate o parte din dosare, existand insa riscul ca unii fermieri sa piarda banii.

„Pana in 15 octombrie vor fi rezolvate o parte din dosarele cu probleme, insa unii fermieri s-ar putea sa nu primeasca deloc acesti bani, pentru ca nu sunt seriosi”, a adaugat seful MADR.

Agentia de Plati a precizat in cadrul unui comunicat, facut public la 31 august 2016, ca pentru Campania 2015 a fost platita suma de 1,936 miliarde de euro pentru un numar de 929.420 beneficiari (98,44 % din numarul total de beneficiari). Pentru Campania 2015 fondurile totale alocate agriculturii sunt de 2,1 miliarde de euro. Totodata, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat recent ca, in perioada 16 octombrie – 1 decembrie 2016, va efectua plata in avans aferenta Campaniei 2016.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE