Achim Irimescu anunta subventii de peste 300 de euro/cap de vaca

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Crescatorii de bovine vor beneficia in acest an de subventii de peste 300 de euro pe cap de vaca, a anuntat recent ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Vestea mai putin buna este ca acesti bani vor ajunge in conturile fermierilor tocmai la sfarsitul lunii mai.

„Pentru cei din zootehnie am o veste care, desigur, nu e foarte buna, dar pe care dansii o stiu. Incercam sa gasim solutii pentru a aduce termenul de plata a subventiilor cat mai aproape. Avand in vedere componentele foarte detaliate din modulul de plati, ei sunt programati sa primeasca platile la sfarsitul lunii mai. Vestea buna in schimb e ca vom avea sume foarte importante, practic peste 300 de euro pe cap de vaca”, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, in cadrul emsiunii „Viata Satului”, de la TVR 1.

De asemenea, seful MADR a anuntat ca data limita pana la care se pot face platile catre fermieri este 30 iunie, dupa acest termen fiind aplicata o penalizare pentru statul in cauza, care nu a reusit sa vireze banii europeni agriculturilor. In legatura cu un asemenea scenariu, Achim Irimescu a precizat ca „nu vom ajunge sub nicio forma in aceasta situatie”.

Pentru sectorul vegetal, subventiile aferente campaniei din 2015 vor fi acordate agricultorilor incepand cu data de 8 aprilie, potrivit ministrului Agriculturii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE