Ce subventii vor lua fermierii pentru lucerna, soia, orez, hamei si sfecla de zahar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fermierii romani vor primi in acest an un sprijin cuplat vegetal in valoare de 400 de euro/hectar pentru lucerna, de 269 de euro/hectar pentru soia, 649,43 euro/hectar la orez si circa 786 de euro/hectar pentru sfecla de zahar, potrivit Agerpres.

„Pentru lucerna va fi o crestere extrem de consistenta a cuantumului. Este posibil sa ajungem undeva la peste 400 de euro pe hectar. Sunt ferme care au facut export si pentru ca nu mai pot sa o faca, partea de comercializare trebuie sa fie pe un circuit national. Pana la urma noi ne bucuram pentru ca lucerna impacteaza automat si sectorul zootehnic, iar cei care au lucerna au si zootehnie. Cumva vine bine pliat pe sectorul zootehnic”, a declara Forin Faur, potrivit sursei citate.

Directorul APIA a precizat de asemenea ca au fost emise deja primele ordine de plata pentru schema de sprijin cuplat in sector vegetal.

„La soia cuantumul este 269,06 euro/ha. Suprafata de referinta de la care s-a plecat a crescut, iar acum dupa toate verificarile administrative, am ajuns la 110.000 hectare cu soia, de aceea am ajuns la acest cuantum cu care au plecat deja ordinele de plata in dimineata aceasta. La orez avem 649,43 euro/ha, la hamei 584,17 euro/ha, iar la sfecla de zahar a crescut cuantumul la 786,3 euro/ha”, a mai spus directorul APIA.

Din cauza conditiilor mai dificile de accesare, suprafetele eligibile pentru plata sprijinului cuplat in sectorul vegetal au inregistrat o scadere in cadrul Campaniei 2015. StiriAgricole.ro a solicitat Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura date cu privire la suprafetele eligibile pentru plata, precum si numarul cererilor depuse. Cititi mai multe detalii aici.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE