Cât va câștiga noul comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan

Facebook
Twitter

Noul comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, va câștiga, înainte de impozitare, un total de 336.446,65 de euro în anul 2014, sumă la care se vor adăuga și cheltuielile privind  mutarea acestuia la Bruxelles.

După confirmarea formală de către Comisia de agricultură a Parlamentului European, noul comisar pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, au fost date publicității și informații cu privire la veniturile pe care irlandezul Phil Hogan le va înregistra, după cum urmează:

  • salariu de bază lunar, în valoare de 20.832,54 de euro, ceea ce înseamnă un salariu anual de 249.990,48 de euro pentru noul comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Phil Hogan;
  • „indemnizație de reședință”, de 15% din salariul de bază, respectiv 37.498,57 de euro;
  • „indemnizație de instalare” din salariul de bază pe două luni – 41.665,08 de euro;
  • „indemnizație de reprezentare” acordată lunar, în valoare de 607,71 de euro, ceea ce înseamnă 7.292,52 de euro pe an.

Salariul de bază al comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, în valoare  de 250.000 de euro, va fi supus impozitului UE, și, totodată, unei taxe de solidaritate de 7%. Potrivit unui document al Comisiei Europene din luna mai, Phil Hogan va avea, de asemenea, decontate cheltuielile de călătorie precum și cele privind deplasările din Bruxelles.

Totodată,  comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan,  va primi, în cele din urmă, o pensie pe viață de la Comisia Europeană, după împlinirea vârstei de 65 de ani, pensie care se compune din 4,275% din salariul de bază pentru fiecare an întreg de serviciu. Deci, dacă Phil Hogan își va finaliza mandatul de cinci ani, în funcția de comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, va primi o pensie pe viață în valoare de 53.435,46 de euro pe an.

Candidații la posturile de comisari europeni vor face față unui scrutin al eurodeputaților înainte ca instituția să își înceapă mandatul de cinci ani, informează Comisia Europeană

Începând cu 29 septembrie, candidați nominalizați la posturile de comisari vor avea audieri în cadrul comisiilor care se ocupă cu responsabilitățile propuse ale fiecăruia. Audierile vor influența votul Parlamentului privind aprobarea noii Comisii. Aceasta nu își va putea prelua mandatul decât dacă este aprobată de deputații europeni.

Scopul audierilor este de a evalua expertiza și competența fiecărui candidat. Deși deputații europeni nu pot vota decât asupra Comisiei ca întreg, îngrijorările Parlamentului legate de comisari au dus în trecut la înlocuirea candidaților sau schimbarea portofoliilor.

Înaintea audierilor, fiecărui candidat i se cere să răspundă în scris la cinci întrebări până pe 26 septembrie. Audierile vor fi transmise în direct pe site-ul Parlamentului European.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE