Cat grau a produs Romania in acest an

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea s-a declarat multumit de situatia culturilor agricole de anul acesta. Acesta pune progresul agricol pe seama integrarii in UE si a faptului ca fermierii romani si-au insusit temeinic tehnologiile si au progresat, noteaza Agerpres.

„Fermierii romani s-au mobilat din punct de vedere tehnic, si-au insusit temeinic tehnologiile, au progresat, iar perioada pe care am parcurs-o de la integrarea in Uniunea Europeana a fost o perioada fertila pentru tara”, a spus Daea.

Petre Daea a mai explicat ca acest progres se poate verifica si prin cifrele prezentate de presa dar si din situatia din teritoriu.

„Pe camp se vede ca toate culturile pe care fermierii le aseaza in spatiul de lucru pe un asolament, pe care il gandesc, arata bine din punct de vedere al densitatii, dar si al calitatii. Anul acesta ne-am confruntat cu lipsa de precipitatii de la inceputul verii, pentru ca primavara n-am avut. Lipsa de precipitatii a dat de furca fermierilor, pentru ca mai toate culturile infiintate in aceasta primavara nu au rasarit sau n-au avut uniformitate”, a explicat seful de la Agricultura.

Daea: „Anul acesta s-au realizat peste 10 milioane tone de grau”

Ministrul mai spune ca anticipatiile privind productia de grau din acest an au fost confirmate, insa cifrele vor fi anuntate doar dupa ce „ultimul kilogram de grau va fi recoltat”.

„Anul trecut, am a avut o talie mai inalta, anul acesta o talie mai scurta, mai putine paie, dar mai multe seminte. Drept urmare, anul acesta s-au realizat peste 10,2 milioane de tone de grau. Graul, orzul si orzoaica au fost cele trei culturi care au avut productie mai mare in acest an fata de anul trecut. Nu voi da niciun fel de cifra pana nu se recolteaza si ultimul kilogram si este depozitat. Pe data 16 (octombrie, n.r.), minutul 1, vom da drumul la subventii”, mai precizeaza ministrul.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE