Meniu

Ministrul Daea: Vom avea al treilea an agricol bun

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a declarat ca este pentru prima data cand Romania are trei ani agricoli buni unul dupa altul, spunand „Nu ne mai dam jos de pe podiumul UE”, noteaza Mediafax.

Ministrul a spus ca in 2017 agricultura a inregistrat 9 recorduri istorice, iar in 2018 6 recorduri.

„Nu ne mai dam jos de pe podiumul UE. Fermierii s-au dotat, au dotarea tehnologica necesara, respecta tehnologiile iar statul este aproape cu subventiile”, a comentat Daea.

Ministrul Daea, despre programul de irigatii: „Am facut autostrada apei in Romania”

Ministrul a vorbit de asemenea si despre programul de irigatii dar si despre impactul schimbarilor climatice.

„Schimbarile climatice sunt o realitate si au o agresivitate extraordinara. Avem seceta la rasarit, in Tulcea si Constanta, si exces de umiditate in alte zone”, a mai explicat Petre Daea.

Daea a precizat ca in acest an pot fi irigate 1,4 milioane de hectare de teren agricol. „Am facut autostrada apei in Romania, o sa vedeti apa pe 1000 si ceva de kilometri”, a spus ministrul, in legatura cu sistemul de irigatii din partea de est a tarii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE