Pesta porcina revine intr-un judet important. Toti porcii din doua localitati trebuie sacrificati

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Autoritatile au inceput, marti, sacrificarea tuturor porcilor din comuna doljeana Teasc, iar miercuri va incepe uciderea porcilor si in cele trei sate ale comunei Gighera (Zaval, Gighera, Nedeia). In aceste localitati au fost identificate mai multe focare de pesta.

Prefectul judetului Dolj, Narcis Purcarescu, a declarat ca sacrificarea porcilor se face in baza unei hotarari a Comitetul judetean pentru situatii de urgenta.

„Azi (marti, n.red.) am inceput sacrificarea tuturor porcilor din Teasc, iar de maine, tot prin aceeasi hotarare a Comitetul judetean pentru situatii de urgenta, incepem in satul Nedeia, comuna Gighera, pentru ca boala a avut o evolutie extraordinara: in trei saptamani am identificat noi focare de pesta porcina in Bechet, Ostroveni, Zaval, Gighera, Nedeia, Macesu de Jos, Macesu de Sus, Carna. Nu mai vorbim de Teasc care a fost prima localitate unde am identificat focare de pesta porcina, iar boala a evoluat extraordinar de rapid”, a declarat Purcarescu.

Peste 1.000 de animale vor fi sacrificate

Potrivit sursei citate, la ultima inventariere, la Teasc mai erau pana in 300 de porci, iar in satele Zaval, Gighera, Nedeia, circa 1.000 de animale.

In ceea ce priveste situatia din comuna Ostroveni, prefectul judetului Dolj a afirmat ca aici a fost identificat un singur focar, iar dupa lichidarea acestuia nu a mai aparut niciun caz nou, insa au fost identificare noi focare de pesta in comunele Macesu de Jos, Macesu de Sus si Carna.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE