Care sunt preturile-bareme pentru produsele agricole care intra in calculul impozitului pe arenda

Facebook
Twitter

In acest an, preturile medii pe baza carora se evalueaza impozitele in lei asupra veniturilor exprimate in natura obtinute din arendarea bunurilor agricole sunt relativ mai mici fata de cele inregistrate in 2016, conform datelor centralizatorului ANAF, potrivit Mediafax.ro.

Aceste preturi sunt stabilite prin hotarari ale consiliilor judetene si, respectiv, ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ca urmare a propunerilor directiilor teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii.

La nivelul fiecarul judet, Consiliile Judetene stabilesc, astfel, preturile-bareme pe baza carora se calculeaza impozitele pe veniturile obtinute din arenda platita in natura si le comunica Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Astfel, pentru grau, maximele – de peste 600 de lei/kilogram – se regasesc in Bistrita-Nasaud, Dambovita, Teleorman si Tulcea, iar minimele – sub 500 de lei/kilogram – sunt intalnite in Olt, Salaj, Timis, Botosani si Buzau.

In ceea ce priveste porumbul, maximele – de peste 600 de lei/kilogram – se regasesc in Dambovita, Giurgiu, Bistrita-Nasaud si Tulcea, iar minimele – sub 500 de lei/kilogram – sunt intalnite in Botosani, Buzau, Cluj, Dolj si Salaj.

La floarea soarelui, cele mai mari preturi, de peste 1.300 de lei/kilogram sunt in Constanta, Ialomita, Dambovita, Iasi, Tulcea si Teleorman. In schimb, cele mai, sub 1.200 de lei/kilogram, sunt intalnite in Braila, Buzau, Timis, Olt, Arges si Cluj.

Anul trecut, in mai multe judete, cotatiile de pe piata libera scazusera sub preturile-bareme stabilite pentru impozitul pe arenda, ceea ce inseamna ca agricultorii din acele zone au fost nevoiti sa plateasca la Fisc impozite mai mari decat echivalentul aferent incasarilor obtinute la vanzare, mai precizeaza sursa citata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE