Scutiri de impozit pentru tinerii angajati in agricultura

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Angajatorii ar urma sa fie scutiti, pe o perioada de pana la 5 ani, de la plata impozitului si a contributiilor pentru tinerii angajati in agricultura sau industria alimentara, aceeasi masura urmand sa fie dispusa si pentru salariati, informeaza publicatia Profit.ro.

Executivul intentioneaza sa aplice aceasta masura avand in vedere ca, in prezent, zona rurala a Romaniei acopera 87,5% din teritoriu si 45% din populatie, fiind caracterizata de o puternica tendinta de imbatranire si de migrare, in special a tinerilor.

Asadar, la angajarea tinerilor in agricultura, acvacultura si industria alimentara, ca mod de sprijin financiar, atat angajatorul, cat si angajatorul vor fi scutiti de la plata tuturor obligatiilor catre stat ce decurg din acordarea drepturilor salariale, respectiv impozit si contributii sociale si de sanatate.

Conditia pentru angajatori va fi de a angaja cel putin 3 tineri care indeplinesc conditiile de varsta stabilite, iar angajatii vor trebui mentinuti pe o perioada de cel putin 1 an, scutirea fiind acordata pentru cel mult 5 ani, mai noteaza sursa citata.

Conform autoritatilor, pana in 2020, urmeaza sa fie angjate aproximativ 8.000 de persoane pana in 35 ani in agricultura.

Impactul bugetar pentru sustinerea acestei scheme de sprijin financiar a fost calculat de Guvern la 25 milioane euro in urmatorii 4 ani.

Numeroase masuri de investitii in mediul rural sunt cuprinse si in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), in cadrul caruia se pot obtine fonduri europene nerambursabile atat pentru activitile agricole cat si pentru cele non-agricole.

Lipsa fortei de munca in zonele rurale este o problema pe care din ce in ce mai multi fermieri si producatori ne-au semnalat-o in cadrul articolelor StiriAgricole.ro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE