septembrie 26, 2022

Campanie ANSVSA: „Furaje sănătoase pentru animale”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va derula o nouă campanie de informare şi educare, „Furaje sănătoase pentru animale”, destinată crescătorilor de animale şi producătorilor de furaje, în perioada 11 noiembrie – 20 decembrie.

Rolul campaniei „Furaje sănătoase pentru animale” este preventiv, astfel încât ANSVSA să se asigure că toţi operatorii din sectorul hranei pentru animale, respectiv producătorii, transportatorii, crescătorii de animale, cei care depozitează şi manipulează furaje, sunt informaţi asupra măsurilor care trebuie aplicate pentru a preveni contaminarea furajelor. Necesitatea organizării unei astfel de campanii a fost reconfirmată şi de discuţiile purtate de experţii ANSVSA cu reprezentantul APRIL, în cadrul şedinţei Grupului de lucru “Furaje“ a Consiliului consultativ al ANSVSA, organizată în data de 17 octombrie.

Toate structurile teritoriale ale ANSVA vor fi implicate în campania „Furaje sănătoase pentru animale”, prin organizarea de întâlniri cu toţi cei interesaţi sau implicaţi în acest sector. În cadrul acestor întâlniri se va prezenta materialul elaborat de specialiştii ANSVSA,  vor fi discutate aspecte referitoare la normele generale privind igiena furajelor, cerinţele privind siguranţa hranei pentru animale, condiţiile şi procedurile de asigurare a urmăririi furajelor (trasabilitatea), metodologia recoltării de probe din furaje, precum şi  responsabilităţile operatorilor cu activitate în domeniul hranei pentru animale.

De asemenea, pe toată perioada desfăşurării campaniei ANSVSA „Furaje sănătoase pentru animale” vor fi distribuite materialele informative elaborate de Autoritate, iar acţiunea se va bucura din acest punct de vedere, de sprijinul autorităţilor locale. Broşurile vor fi distribuite şi afişate la primării, spaţii comerciale, sediile Poliţiei locale, şcoli, dispensare umane şi veterinare, biserici, cămine culturale, pieţe, târguri, etc., astfel încât informaţia să poată fi adusă la cunoştinţa unui număr cât mai mare de persoane.

Află mai multe informații despre campania  ANSVSA „Furaje sănătoase pentru animale”.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE