Cea mai mare pâine din România, coaptă pe vatră la INDAGRA 2013 și tăiată de Daniel Constantin

Facebook
Twitter

Veniți tocmai de la Sfântu Gheorghe, câțiva brutari membri ai Rompan și-au vor suflecat mânecile și s-au apucat de frământat cu noaptea-n cap cea mai mare pâine cu cartofi din România, care a fost tăiată azi la INDAGRA 2013.

Brutarii au vrut să coacă pe vatră o pâine mai mare decât cea de anul trecut, când au trecut prin dogoarea cuptorului o pită de vreo 66 de kilograme. Pâinea tradițională cu cartofi trebuie bătută bine după ce e luată de pe vatră, ca să îi cadă coaja. Anul trecut, coptura a pierdut vreo 10 kilograme după ce a fost tăbăcită bine de brutari, după cum spune Aurel Popescu, președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN).

Cea mai mare pâine coaptă în România, în greutate de aproximativ 96,6 kg, a fost tăiată de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Pâinea a fost tăiată pe la ora 12  și împărțită celor prezenți la INDAGRA 2013. Uriașa coptură poate hrăni 800 de oameni.

Cei care vor să admire munca fermierilor români mai pot vizita și mâine INDAGRA 2013. Prețul unui bilet de intrare la târg este de 15 lei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE