septembrie 30, 2022

ANSVSA va face 3-4 angajări în fiecare direcţie judeţeană

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Reorganizarea Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare (ANSVSA) nu presupune nicio reducere de personal ci, dimpotrivă, va angaja câte 3-4 specialiști în fiecare direcţie judeţeană, a declarat preşedintele Autorităţii, Vladimir Mănăstireanu.

„Suntem singura autoritate care nu a dat niciun om afară pe ordonanţa de urgenţă 77. Am reuşit să păstrăm structura şi toţi oamenii, şi avem chiar posturi pe care, după reorganizare, le vom scoate la concurs. În medie este vorba de 3-4 posturi pe fiecare direcţie judeţeană”, a declarat Vladimir Mănăstireanu, la o întâlnire cu directorii din teritoriu, citat de Agerpres.

Preşedintele ANSVSA a adăugat că din cele 5.000 de posturi ale instituţiei au fost reduse doar 246, care erau nebugetate încă din anul 2010. Pe de altă parte, Vladimir Mănăstireanu a menţionat că instituţia pe care o conduce a fost reconstruită pe două principii, respectiv cel de reglementare pe zona animală şi siguranţă alimentară, şi cel al inspecţiei şi controlului.

„Ca preşedinte al instituţiei am două deziderate, respectiv păstrarea demnităţii României şi deschiderea spre export. Exportul este o oportunitate de dezvoltare chiar şi pe perioadă de criză. Pot veni încasări de câteva miliarde de euro annual”, a subliniat Vladimir Mănăstireanu.

Preşedintele ANSVSA este prezent la Piatra Neamţ pentru a dezbate împreună cu directorii direcţiilor sanitar-veterinare strategia viitoare a agenţiei, modificările organizatorice şi funcţionale, în vederea eficientizării activităţii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE