Ministrul Agriculturii felicită veterinarii, dar uită că ANSVSA rămâne fără bani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, i-a felicitat pe medicii veterinari prezenţi la ediţia a VII-a a Congresului Naţional al Colegiului Medicilor Veterinari de la Sinaia, asigurându-i de tot sprijinul său şi de cel al Guvernului. Însă, reprezentanții Autorității Naționale Sanitar Veterinare (ANSVSA) au cerut Guvernului suplimentarea fondurilor alocate, pentru a nu fi blocate programele naționale strategice.

„Cu toate că sunt inginer zootehnist am venit ca să vă asigur de tot suportul meu ca ministru al agriculturii dar şi de ajutorul Guvernului, iar în al doilea rând să vă asigur de toate eforturile pe care le fac, să leg tot mai multe prietenii cu medicii veterinari nu numai la nivelul nostru. Lucrez foarte bine şi cu cei din conducerea Colegiului şi cu cei de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Deci se poate şi cred că trebuie să am această datorie să leg cât mai multe prietenii şi la nivel de teritoriu între zootehnişti şi medici veterinari”, a declarat șeful MADR, Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a salutat eforturile încununate de succese ale ANSVSA, cum este și deblocarea exporturilor în China, unde se vor exporta bovine vii şi carne de porc. De asemenea, ca urmare a eforturilor medicilor veterinari, România ar putea relua exporturile de oi către Turcia, de la jumătatea lunii noiembrie. Însă, Daniel Constantin nu a făcut precizări referitoare la posibilitatea ca fondurile alocate ANSVSA să fie suplimentate în urma rectificării bugetare.

Instituția se confruntă cu un deficit de 92 de milioane de lei și a cerut ca la rectificarea bugetară să îi fie alocate măcar jumătate din această sumă, pentru ca programele naționale strategice, de care depend exporturile de carne, produse din carne și animale vii să fie continuate în condiții normale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE