ANSVSA

ANSVSA face angajari: Executivul a aprobat 200 de noi posturi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Guvernul a aprobat de curand, printr-o Hotarare, infiintarea a 200 de noi posturi, pe durata determinata, in cadrul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Locurile de munca au ca obiect efectuarea activitatilor de control specifice institutiei.

In urma acestei suplimentari de posturi, ANSVSA va avea 1.362 de persoane care lucreaza pe perioada determinata.

Aceasta masura a fost luata in contextul in care numarul unitatilor inregistrate sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor depaseste numarul de posturi pe durata determinata, stabilite conform HG nr. 1415/2009.

Remunerarea personalului contractual care efectueaza controlul oficial va fi asigurata din veniturile proprii ale Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, obtinute de catre acestea din domeniile specifice in care personalul respectiv isi desfasoara activitatea, acestea fiind: tarife pentru activitati sanitar-veterinare si de laborator, din consultanta, actiuni de dezinfectie, dezinsectie, deratizare, examene si lucrari de laborator etc.

La nivel national, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor asigura controlul pentru 32.161 de unitati. Verificarile institutiei vizeaza verificarea activitatilor de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare si comercializare a produselor si subproduselor alimentare de origine animala si nonanimala de pe teritoriul Romaniei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE