padure de vanzare

APIA, noutati despre accesarea sprijinului financiar pentru prima impadurire

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a publicat Ordinul MADR nr. 556/29.11.2019 pentru aprobarea Instructiunii nr. 38/1/19.11.2019 precum si pentru modificarea Anexelor nr. 1 si  2 ale OMADR nr. 227/20.03.2019 pentru aprobarea fomularului tip al cererii de plata, anul 2019, aferenta sesiunii 1/2016 anul I de angajament privind Masura 8.

Formularul tip de cerere de plata se adreseaza beneficiarilor care au semnat angajamentul privind acordarea sprijinului financiar prin schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite” si au infiintat plantatia forestiera.

Beneficiarii care au semnat angajamentul privind acordarea sprijinului financiar prin schema de ajutor de stat si au infiintat plantatia forestiera in toamna anului 2018/primavara anului 2019 au avut posibilitatea sa solicite in anul 2019 sprijin pentru:

– Plata costurilor standard aferente proiectului tehnic de impadurire (componenta Prima 1);

– Plata costurilor standard aferente lucrarii de infiintare (componenta Primei 1) si plata costurilor standard aferente lucrarii de intretinere anul 1 si/sau anul 2, dupa caz, (componenta Primei 2) aferente u.a. pentru care a fost infiintata plantatia in proportie de 100%;

– Plata costurilor standard de imprejmuire a plantatiei (componenta Primei 1);

– Pierderea de venit (componenta Primei 2) anul 1 si/sau 2 (dupa caz) aferenta fermierilor activi la momentul depunerii cererii de sprijin, detinatori de terenuri agricole.

In functie de tipul platii solicitate, dosarul cererii de plata trebuie sa cuprinda si documentele justificative privind efectuarea lucrarilor de infiintare, imprejmuire si intretinere. Plata se va efectua dupa stabilirea eligibilitatii la plata a cererilor de plata depuse.

APIA a modificat formularul tip de cerere de plata, anul 2019, aferenta sesiunii 1/2016, anul I de angajament, in ceea ce priveste data limita de depunere a rapoartelor de executie pentru lucrarile de intretinere tinand cont de cerintele normelor tehnice din domeniul silvic, respectiv de perioada in care aceste lucrari pot fi solicitate si efectuate de catre beneficiari si in ceea ce priveste momentul in care este necesara dovedirea statutului de platitor/neplatitor de TVA.

Beneficiarii pot solicita la plata lucrarile de intretinere aferente anului 1 si/sau 2, cu conditia realizarii lucrarilor de intretinere pe parcursul anului de cerere si depunerii la APIA a rapoartelor de executie aferente acestor lucrari pana la data de 15 decembrie 2019.

Ordinul MADR nr. 556/29.11.2019 se poate consulta accesand link-ul http://www.apia.org.ro/ro/directia-masuri-de-sprijin-i-iasc/masuri-delegate-din-pndr/submasura-m-8-1.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE