APIA, subventii pentru prima impadurire. Cum putem accesa sprijinul

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca sesiunea de depunere a cererilor de plata din anul 2020 aferenta Masurii 8 „Investitii in dezvoltarea zonelor impadurite si imbunatatirea viabilitatii padurilor”, Submasura 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite”, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 se va desfasura in conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 51/19.02.2020.

Formularul – tip de cerere de plata pentru anul 2020 se adreseaza beneficiarilor care au semnat angajamentul privind acordarea sprijinului financiar prin schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite” si au infiintat plantatia forestiera, in cadrul sesiunilor in desfasurare.

Beneficiarii care au semnat si depus angajamentele la Centrele judetene/locale APIA si al Municipiului Bucuresti pot infiinta plantatia forestiera in termen de doi ani calendaristici de la semnarea angajamentului.

Formularul – tip prevazut in Anexa nr. 1 la OMADR nr. 51/19.02.2020 va fi completat de catre beneficiarii din:

– Sesiunea 1 – Anul I, Anul II si Anul III de angajament;

– Sesiunea 2 – Anul I si Anul II de angajament;

– Sesiunea 3 – Anul I de angajament.

Cererea de plata se completeaza de beneficiari conform instructiunilor prevazute in Anexa nr. 2 la OMADR nr. 51/19.02.2020 si se depune la Centrele judetene/locale APIA si al Municipiului Bucuresti. In functie de tipul platii solicitate, dosarul cererii de plata trebuie sa cuprinda si documentele doveditoare privind efectuarea lucrarilor de infiintare, imprejmuire si intretinere.

In vederea asigurarii controlului la fata locului, care se efectueaza de catre Garzile Forestiere, in perioadele optime pentru constatarea corectitudinii efectuarii lucrarilor in conformitate cu normele tehnice si cerintele fisei tehnice a Masurii 8, a fost introdusa obligativitatea beneficiarilor de a anunta Garzile Forestiere, in termen de 10 zile lucratoare de la finalizarea lucrarilor de infiintare/imprejmuire/refacere intretinere/ingrijire, in vederea efectuarii verificarilor in teren. Notificarea privind instiintarea Garzii Forestiere in vederea efectuarii controalelor pentru infiintarea si executarea lucrarilor in plantatia forestiera este prevazuta in Anexa nr. 3 la OMADR nr. 51/19.02.2020.

Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 51/19.02.2020 si documentele aprobate pot fi consultate pe site-ul APIA.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE