APIA, bilant de sfarsit de an. Ce sume au fost acordare fermierilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

APIA informeaza ca incepand cu data de 25 noiembrie si pana in prezent a autorizat la plata fermierilor suma de 936.328.606 euro din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si din Bugetul National, astfel:

  • 886.039 euro din FEGA, FEADR si cofinantare de la bugetul national pentru plata finala, Campania 2021. Au fost autorizati un numar de 749.420 de fermieri, ceea ce reprezinta 92,07 % din numarul fermierilor care au depus Cerere unica de plata in Campania 2021 si au fost declarati eligibili. Situatia detaliata pe judete este prezentata in Anexa.

Citeste si: Pasunatul ecologic – initiativa unor cercetatori americani

  • 159.722 euro din FEGA pentru masurile de piata;
  • 282.844 euro din bugetul national pentru schema de ajutor de stat pentru motorina utilizata in agricultura, programul de sustinere a productiei de legume in spatii protejate pentru anul 2021, schema de ajutorul de stat in sectorul cresterii animalelor, ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate in perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol.

APIA va continua efectuarea platilor aferente Campaniei 2021 in acelasi ritm sustinut, astfel incat toti beneficiarii sa primeasca in timp util banii cuveniti.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE