APIA: producatorii agricoli se pot promova la targuri internationale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

APIA aduce in atentia tuturor celor interesati organizarea a doua proceduri de selectie de produse privind participarea la doua evenimente ce fac referire la promovarea internationala a produselor agricole.

Prima dintre acestea vizeaza participarea in cadrul pavilionului UE, la „Fine Food Australia”, eveniment ce va fi organizat in perioada 8-11 martie 2022, la Sydney, cu aportul Agentiei Executive Europeane pentru Cercetare (REA), in numele Comisiei Europene.

Alimentele si bauturile agricole din UE ce vor fi selectate pentru participare vor trebui sa includa o varietate de produse reprezentative pentru statele membre, promovarea urmand sa se realizeze prin afisarea si degustarea produselor, cooking-show-uri, prezentari de politici si alte masuri relevante.

Citesste si: Fuzarioza, boala care distruge culturile de grau, ar putea fi eliminata definitiv

Tinand cont de faptul ca va fi evitata utilizarea produselor cu marci non-UE, potentialele categorii de produse care au fost identificate pentru participarea la aceasta manifestare sunt: branzeturi, vinuri si bauturi spirtoase, produse procesate din carne (carnati, sunca), si alte produse agricole procesate din UE, precum produse de panificatie, cofetarie, ciocolata.

Calendarul selectiei produselor ce vor fi promovate in cadrul targului poate fi consultat accesand EUSurvey – Survey (europa.eu), iar mai multe informatii despre eveniment pot fi solicitate la adresa de e-mail finefoodsydney2022@agripromotion.eu.

Tot in perioada 8-11 martie 2022, Agentia Executiva Europeana pentru Cercetare (REA) organizeaza in numele Comisiei Europene, un pavilion UE la targul international agroalimentar Foodex Japan 2022, in perioada 08-11 martie 2022, la Tokyo, Japonia.

Obiectivul pavilionului UE este de a  creste gradul de constientizare in randul cumparatorilor japonezi a meritelor cheie ale produselor agroalimentare ale UE, inclusiv siguranta, calitatea, autenticitatea si durabilitatea acestora.

Alimentele si bauturile agricole din UE ce vor fi selectate pentru participare vor include o varietate de produse reprezentative in statele membre. Acestea vor fi promovate prin: prezentarea produselor, degustarea acestora, cooking show-uri, prezentari de politici sau alte masuri relevante.

Pentru a asigura o reprezentare echitabila a produselor din toate statele membre UE, sunteti invitati sa donati sau sa propuneti pana la cinci produse pentru targ. Produsele suplimentare vor fi achizitionate de catre antreprenor, pentru a asigura atractivitatea generala si diversitatea pavilionului.

Calendarul selectiei produselor ce vor fi utilizate in cadrul targului se regaseste in materialul atasat sau poate fi consultat la adresa EUSurvey – Survey (europa.eu), iar mai multe informatii despre eveniment pot fi solicitate la adresa de e-mail  foodex2022@agripromotion.eu.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura ramane intotdeauna la dispozitia dumneavoastra si orice intrebari care vizeaza implementarea masurii privind actiunile de informare si promovare a  produselor agricole puse in aplicare pe piata interna si in tarile terte pot fi transmise la adresa de e-mail:  promovare@apia.org.ro.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE