Terenul arabil din Romania s-a scumpit de 3 ori in doar 4 ani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In 4 ani, terenul arabil din Romania s-a scumpit de peste 3 ori. Daca in 2016, un hectar de teren costa 1.598 de euro pe hectar, in 2020 acesta a ajuns la 7.163 de euro, adica de 3,6 ori mai mare, arata datele Eurostat.

Cu toate acestea, consultantii din sectorul de profil considera ca valoarea este inca mica pentru potentialul sau si ar putea creste pana la 10.000 de euro in viitorul apropiat daca se investeste in infrastructura.

Citeste si: Pasunatul ecologic – initiativa unor cercetatori americani

Pretul terenului arabil din Romania variaza in functie de regiunile geografice.

Astfel, in 2020, in medie, cel mai scump pamant a fost in zona Bucuresti – Ilfov, fiind 11.600 de euro/hectar, iar cel mai ieftin a fost in zona nord-vest, fiind 6.200 de euro/hectar, mai arata datele de la Eurostat.

In acest an, pana la jumatatea lunii decembrie au fost vandute sapte terenuri mari, de peste 30 de hectare, ce au avut o suprafata totala de 287 de hectare si o valoare de 7,6 milioane de lei (peste 1,5 mil. euro), arata datele de la Ministerul Agriculturii, care da aviz pozitiv sau negativ pentru vanzarea terenurilor de peste 30 de hectare din Romania.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE