APIA ajuta fermierii sa acceseze mai usor fonduri europene

Facebook
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua astazi, 22 ianuarie 2020, seria sesiunilor de informare in randul fermierilor, dedicate exclusiv masurilor delegate de AFIR catre APIA din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, cu o noua conferinta organizata in regiunea de nord-vest a tarii, respectiv la Zalau, judetul Salaj.

Scopul Campaniei de informare este de a eficientiza implementarea masurilor de dezvoltare rurala gestionate de APIA si de a creste gradul de absorbtie a fondurilor europene aferente acestora.

Masurile vizate sunt Masura 10 – Agromediu si clima, Masura 11 – Agricultura ecologica, Masura 13 – Plati pentru zone care se confrunta cu constangeri naturale, Masura 14 – Plati in favoarea bunastarii animalelor, Masura 8 – Submasura 8.1  – Impadurirea si crearea de suprafete impadurite, Masura 15 – Submasura 15.1 – Plati pentru angajamente de silvomediu.

„Succesul de care s-a bucurat prima conferinta din aceasta Campanie de informare pe care o derulam la nivel national, respectiv conferinta de la Arad, din data de 15 ianuarie anul curent, la care numarul fermierilor participanti ne-a surprins placut si ne-a depasit toate asteptarile, ne duce catre concluzia ca fermierii incep sa constientizeze tot mai mult puterea informatiei si, pe cale de consecinta, importanta informarii corecte, lucru care nu poate decat sa ne bucure.

Totodata, ne reconfirma si noua ca este extrem de important sa venim cu expertii nostri in mijlocul fermierilor, cu informatii pe intelesul lor, cu clarificari punctuale ale neclaritatilor lor, daca vrem sa dinamizam implementarea acestor masuri.” a declarat Directorul General APIA, Adrian PINTEA.

La conferinta de la Zalau participa astazi fermieri din judetele Salaj, Cluj, Mures, Maramures, Satu-Mare, Bistrita -Nasaud.

Urmatoarea sesiune de informare va avea loc in data de 29 ianuarie la Sibiu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE