APIA ajuta fermierii sa obtina mai usor fonduri europene. Iata masura

Facebook
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua astazi, 12 februarie 2020, seria sesiunilor de informare in randul fermierilor, dedicate exclusiv masurilor delegate de AFIR catre APIA din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, cu o noua conferinta organizata in regiunea de nord-est a tarii, respectiv la Gura Humorului, judetul Suceava.

Reamintim ca scopul Campaniei de informare este de a eficientiza implementarea masurilor de dezvoltare rurala gestionate de APIA si de a creste gradul de absorbtie a fondurilor europene aferente acestora.

Masurile vizate sunt Masura 10 – Agromediu si clima, Masura 11 – Agricultura ecologica, Masura 13 Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale, Masura 14 – Plati in favoarea bunastarii animalelor, Masura 8 – Submasura 8.1  – Impadurirea si crearea de suprafete impadurite, Masura 15 – Submasura 15.1 – Plati pentru angajamente de silvomediu.

Suntem bucurosi sa regasim si in nordul tarii, in randul fermierilor din Moldova si Bucovina, acelasi interes real pentru campania de informare pe care o derulam exclusiv pentru beneficiarii masurilor delegate pe care le gestionam din PNDR 2014-2020. Sala a fost si de aceasta data plina, fermierii au avut o atitudine activ-participativa, venind catre lectorii nostri cu intrebari punctuale si solicitari de clarificari, ceea ce dovedeste ca am luat o decizie foarte buna sa organizam aceasta campanie nationala de informare, caci nevoia de informare este certa.” a declarat Directorul General APIA, Adrian PINTEA.

La conferinta de la Gura Humorului participa astazi fermieri din judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau si Vaslui.

Urmatoarea sesiune de informare va avea loc in data de 19 februarie la Ploiesti, judetul Prahova.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE