APIA, sprijin pentru fermierii care isi doresc sa obtina fonduri europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua astazi seria sesiunilor de informare in randul fermierilor, dedicate exclusiv masurilor delegate de AFIR catre APIA din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 – 2020, cu o noua conferinta organizata in regiunea de centru a tarii, respectiv la Sibiu.

Scopul Campaniei de informare este de a eficientiza implementarea masurilor de dezvoltare rurala gestionate de APIA si de a creste gradul de absorbtie a fondurilor europene aferente acestora.

Masurile vizate sunt: Masura 10 – Agromediu si clima, Masura 11 – Agricultura ecologica, Masura – 13 Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale, Masura 14 – Plati in favoarea bunastarii animalelor, Masura 8 – Submasura 8.1  – Impadurirea si crearea de suprafete impadurite, Masura 15 – Submasura 15.1 – Plati pentru angajamente de silvomediu.

„Sunt foarte placut surprins sa constat ca, si de aceasta data sala este plina, la fel ca la Arad si ca la Zalau, unde am organizat primele conferinte din aceasta campanie de informare dedicata exclusiv beneficiarilor masurilor pe care le gestionam din PNDR 2014 -2020. Prezenta in numar atat de mare a fermierilor azi in sala, precum si participarea lor activa, prin intrebarile si solicitarile de clarificari adresate lectorilor, demonstreaza interesul crescut al fermierilor pentru aceste forme de sprijin, dar si necesitatea reala a informarii.” a declarat Directorul General APIA, Adrian PINTEA.

La conferinta de la Sibiu participa astazi fermieri din judetele Sibiu, Alba, Brasov, Harghita si Covasna. Urmatoarea sesiune de informare va avea loc in data de 5 februarie la Tulcea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE